ΥΛΙΚΑ (για 1 ορθογώνιο ταψί 26 x 28 εκ.)

150 ml κρέμα γάλακτος, πλήρη

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 55% περιεκτικότητα σε κακάο, σε κομμάτια

200 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους

30 ml μπράντι ή μαύρο ρούμι

4 αβγά

350 γρ. ζάχαρη

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για το σκεύος

60 γρ. κακάο, σε σκόνη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ποτό και ομογενοποιούμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη ώσπου να διαλυθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και ομογενοποιούμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα εκτός φωτιάς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.