από metereologos.gr
Κυριακή 27 Μαΐου 2018
 
 

Σοκολατόπιτα

Η κλασική κουβερτούρα έχει 55% περιεκτικότητα σε κακάο. Οσο ανεβαίνει το ποσοστό, τόσο πιο πικρή είναι η κουβερτούρα, γιατί έχει περισσότερο κακάο και λιγότερη ζάχαρη
Σοκολατόπιτα
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 1 ορθογώνιο ταψί 26 x 28 εκ.)

150 ml κρέμα γάλακτος, πλήρη

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 55% περιεκτικότητα σε κακάο, σε κομμάτια

200 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους

30 ml μπράντι ή μαύρο ρούμι 

4 αβγά

350 γρ. ζάχαρη

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για το σκεύος

60 γρ. κακάο, σε σκόνη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ποτό και ομογενοποιούμε.

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη ώσπου να διαλυθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και ομογενοποιούμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα εκτός φωτιάς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.

 





Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκολατόπιτα µε παγωτό 
Σοκολατόπιτα με καρύδια  
Σοκολατόπιτα με καρύδια  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.