ΥΛΙΚΑ (για 10 φωλιές)

1 πακέτο Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη 450γρ.

κανέλα, για το πασπάλισμα

ζάχαρη, για το πασπάλισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΤΥΡΟΒΟΛΙΑΣ

300 γρ. γλυκιά τυροβολιά

100 γρ. κρεμώδες τυρί

120 γρ. ζάχαρη άχνη

30 ml χυμό λεμονιού

5 γρ. κανέλα σε σκόνη

200 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Απλώνουμε ένα-ένα τα φύλλα στον πάγκο και τα ψεκάζουμε με νερό. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη. Διπλώνουμε το κάθε φύλλο στα 4 και τα βάζουμε σε μικρά πυρίμαχα μπολ, σχηματίζοντας φωλιές. Ψήνουμε μέχρι τα φύλλα να αποκτήσουν χρυσό χρώμα, για 8-10 λεπτά.

2 Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε την τυροβολιά, το κρεμώδες τυρί, τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και την κανέλα και τα χτυπάμε με το σύρμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής κρέμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να δέσει η μους. Αποσύρουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Γεμίζουμε με το μείγμα της κρέμας τις φωλιές, αφού τις έχουμε αφήσει να κρυώσουν. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Το μυστικό για τέλεια πουγκάκια με φύλλο κρούστας!