από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Σαλάτα ρόκας με ψητή μοτσαρέλα τυλιγμένη σε προσούτο

Ιδανική γαρνιτούρα η κρέμα μπαλσάμικο που φτιάχνεται από ξίδι μπαλσάμικο και έχει γλυκόξινη γεύση και κρεμώδη υφή
Σαλάτα ρόκας με ψητή μοτσαρέλα τυλιγμένη σε προσούτο
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. μοτσαρέλα, σε 2 κομμάτια

120 γρ. προσούτο, σε φέτες

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

360 γρ. ρόκα

αλάτι, πιπέρι

περίπου 40 ml κρέμα μπαλσάμικο

40 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο*

160 γρ. λιαστές ντομάτες, σε μπαστουνάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζουμε τα κομμάτια της μοτσαρέλας από τα υγρά τους. Τα τυλίγουμε με τις φέτες του προσούτο, προσπαθώντας να καλύψουμε όλες τις πλευρές τους όσο πιο σφιχτά γίνεται.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε προσεκτικά τη μοτσαρέλα από όλες τις πλευρές, μέχρι το προσούτο να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό. Τη βγάζουμε από το τηγάνι και τη μεταφέρουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.

Τη βάζουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει στο εσωτερικό της.

Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ρόκα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα του μπαλσάμικου και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βγάζουμε τα κομμάτια της μοτσαρέλας από τον φούρνο και τα κόβουμε στη μέση. Σερβίρουμε με τη ρόκα, το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες.

* Πώς καβουρντίζουμε το κουκουνάριΣε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ρίχνουμε τους κουκουναρόσπορους και ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.


Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαλάτα με κινόα και σάλτσα από ταχίνι 
Σαλάτα θαλασσινών 
Σαλάτα με σπανάκι και καλαθάκι Λήμνου 
Σαλάτα με σπανάκι, ξινόμηλα και πεκάν 
Σαλάτα με ωμά ραδικάκια και φρούτα του χειμώνα 
Σαλάτα με ρέβα, νούμπουλο και βινεγκρέτ ροδιού 
Σαλάτα με φασόλια και γαρίδες  
Σαλατικά του αγρού με μανιτάρια 
Σαλάτα με καβούρι και μάνγκο 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.