ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. μοτσαρέλα, σε 2 κομμάτια

120 γρ. προσούτο, σε φέτες

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

360 γρ. ρόκα

αλάτι, πιπέρι

περίπου 40 ml κρέμα μπαλσάμικο

40 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο*

160 γρ. λιαστές ντομάτες, σε μπαστουνάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζουμε τα κομμάτια της μοτσαρέλας από τα υγρά τους. Τα τυλίγουμε με τις φέτες του προσούτο, προσπαθώντας να καλύψουμε όλες τις πλευρές τους όσο πιο σφιχτά γίνεται.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε προσεκτικά τη μοτσαρέλα από όλες τις πλευρές, μέχρι το προσούτο να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό. Τη βγάζουμε από το τηγάνι και τη μεταφέρουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.

Τη βάζουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει στο εσωτερικό της.

Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ρόκα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα του μπαλσάμικου και ανακατεύουμε ελαφρά.

Βγάζουμε τα κομμάτια της μοτσαρέλας από τον φούρνο και τα κόβουμε στη μέση. Σερβίρουμε με τη ρόκα, το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες.

* Πώς καβουρντίζουμε το κουκουνάριΣε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ρίχνουμε τους κουκουναρόσπορους και ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.