ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κιλό φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο

2 καρότα, χονδροτριμμένα

600 ml νερό ή ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

200 γρ. ρύζι μπασμάτι

½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

χυμό από 2 λεμόνια

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με χονδρό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και το σπανάκι. Ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό και το ρύζι και μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μάραθο και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ελαφριά.

Το σερβίρουμε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον χυμό λεμονιού, αν θέλουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015.