ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. κουσκούς

45 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, σε μικρούς κύβους

50 γρ. αποξηραμένα σύκα, σε μικρούς κύβους

40 γρ. μαύρες σταφίδες

60 ml έ.π. ελαιόλαδο

100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο,

10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

15 γρ. κάρι, σε σκόνη

500 ml νερό

50 γρ. αμύγδαλα, καβουρντισμένα*

10 γρ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου

10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

10 γρ. σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μαγειρικό σκεύος βάζουμε το κουσκούς και τα αποξηραμένα φρούτα και τα ανακατεύουμε.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το νερό.

Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο κουσκούς ανακατεύοντας με ένα πιρούνι. Σκεπάζουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.

Ανακατεύουμε ξανά το κουσκούς με ένα πιρούνι για να αφρατέψει. Αλατίζουμε, αν χρειάζεται, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τα αμύγδαλα, το ξύσμα, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο και το πιπέρι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.