ΥΛΙΚΑ (για 1 μεσαίο ταψί)

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη 700γρ.

350 γρ. φέτα, σε μικρά κομμάτια

200 γρ. γραβιέρα, γλυκιά, τριµµένη

300 γρ. καπνιστό τυρί µετσοβόνε, τριµµένο

100 ml γάλα

8 αβγά

πιπέρι

½ φλ. βούτυρο, λιωµένο, για το ταψί και τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το πιπέρι και προσθέτουμε τα τυριά και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

2Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε 3 χωριάτικα φύλλα Χρυσή Ζύμη, βουτυρωμένα μεταξύ τους. Απλώνουμε το 1/3 της γέμισης, σκεπάζουμε με 1 φύλλο και ρίχνουμε άλλο 1/3 της γέμισης. Απλώνουμε άλλα 2 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους και στρώνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Τελειώνουμε με 2 φύλλα από πάνω. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν δημιουργώντας κόθρο. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο και χαράσσουμε σε κομμάτια.

3Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, ώσπου να ροδίσει.

Το μυστικό για τέλειο κόθρο στις πίτες μας!