ΥΛΙΚΑ (για περίπου 10 κομμάτια)

Για τη ζύμη

125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

65 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε κυβάκια και λίγο επιπλέον για την επάλειψη των σκευών

1 κρόκο αβγού

2 κ.σ. νερό

αλάτι

Για τη γέμιση

300 γρ. ΠΟΠ ανεβατό Γρεβενών

2 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό

50 γρ. θυμαρίσιο μέλι

100 γρ. καρύδια Δράμας, σπασμένα ή ολόκληρα

EKTEΛΕΣΗ

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τον κρόκο του αβγού, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια, τόσα όσα και οι ταρτιέρες μας, και αφού τις βουτυρώσουμε τα στρώνουμε καλά, ώστε να καλυφθούν τα τοιχώματά τους. Από επάνω βάζουμε μικρά κομμάτια λαδόκολλας, σκορπίζουμε λίγα ξερά φασόλια και ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά.

Χτυπάμε το ανεβατό με το γιαούρτι ώσπου το μείγμα να αφρατέψει. Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ταρτάκια, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε στην επιφάνειά τους το μείγμα τυριού. Περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.