ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κιλό πράσα, σε ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ ματσάκι φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια

500 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

200 γρ. σύγλινο Μάνης, ψιλοκομμένο

500 γρ. ΠΟΠ καπνιστό τυρί Μετσόβου (μετσοβόνε), τριμμένο

EKTEΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, το σκόρδο και το θυμάρι για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα πράσα. Προσθέτουμε το σύγλινο και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος για σουφλέ και καλύπτουμε την επιφάνεια με το τυρί. Ψήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.