ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

40ml έ.π. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, σε ροδέλες

2 πράσα, σε ροδέλες

350 γρ. σελινόριζα, σε κύβους

350 γρ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

150 ml κρέμα γάλακτος, 35% ή 15% λιπαρά

αλάτι, πιπέρι

300 γρ. λουκάνικο Δράμας, σε ροδέλες

2 κ.σ. μαϊντανό, τα φύλλα

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φύλλα

EKTEΛΕΣΗ

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 10 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη σελινόριζα και τα κάστανα, καλύπτουμε τα υλικά με νερό, ρίχνουμε τους γλυκάνισους, το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει η σελινόριζα.

Αφαιρούμε τους γλυκάνισους και μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ, όπου τη χτυπάμε μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και λίγο πιπέρι, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή – αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, σοτάρουμε για λίγα λεπτά το λουκάνικο μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαϊντανό και το θυμάρι. Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα μοιράζοντας το λουκάνικο από πάνω.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.