ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κομμάτια)

3 ασπράδια αβγού

2 γρ. αλάτι

1 βανιλίνη

150 γρ. ζάχαρη

100 γρ. ζάχαρη άχνη

80 γρ. νιφάδες αποξηραμένης καρύδας

EKTEΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανιλίνη μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη βροχηδόν. Αποσύρουμε τον κάδο, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και την καρύδα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C. Με δύο κουτάλια παίρνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα, σχηματίζοντας μαρέγκες, τις οποίες αραδιάζουμε στη λαμαρίνα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον καρύδα και ψήνουμε για περίπου 3 ώρες.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.