από metereologos.gr
Κυριακή 27 Μαΐου 2018
 
 

Μαρέγκες καρύδας

Θα συνοδεύσουν τον καφέ ή ένα απόσταγμα φρούτων στο τέλος του γεύματος ενώ μπορούν να γίνουν η βάση για ατομικές πάβλοβες με σος σοκολάτας
Μαρέγκες καρύδας
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κομμάτια)

3 ασπράδια αβγού

2 γρ. αλάτι

1 βανιλίνη

150 γρ. ζάχαρη

100 γρ. ζάχαρη άχνη

80 γρ. νιφάδες αποξηραμένης καρύδας

EKTEΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανιλίνη μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη βροχηδόν. Αποσύρουμε τον κάδο, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και την καρύδα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100°C. Με δύο κουτάλια παίρνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα, σχηματίζοντας μαρέγκες, τις οποίες αραδιάζουμε στη λαμαρίνα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον καρύδα και ψήνουμε για περίπου 3 ώρες.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.






Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.