ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)

3 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα στα 6

20 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο γάλακτος τύπου Κερκύρας

50 ml λευκό ξίδι

150 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

600 γρ. baby σπανάκι, χονδροκομμένο

250 γρ. καλαθάκι Λήμνου, σε κομμάτια

100 γρ. αμύγδαλο φιλέ

EKTEΛΕΣΗ

Πασπαλίζουμε τα αχλάδια με τη ζάχαρη. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και γυρνάμε τα αχλάδια αρκετές φορές, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Σε μια πιατέλα βάζουμε το σπανάκι, προσθέτουμε τα καραμελωμένα αχλάδια και το καλαθάκι Λήμνου, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.