ΥΛΙΚΑ (για 5 κολονάτα ποτήρια)

250 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, από το ψυγείο

70 ml γάλα

150 γρ. λευκή σοκολάτα {{{ moto }}}

1 κ.σ. ανθόνερο

150 γρ. γιαούρτι αγελάδος, κρεμώδες (σακούλας), από το ψυγείο

20 σμέουρα (λέγονται και κόκκινα βατόμουρα ή raspberries) φρέσκα ή κατεψυγμένα

2-3 κουραμπιέδες, κομμένοι σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

10 σμέουρα

άχνη ζάχαρη

μερικά φυλλαράκια δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, ώσπου να γίνει σαντιγί, όχι πολύ σφιχτή. Τη μεταφέρουμε στο ψυγείο. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ώσπου να χλιάνει. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Τη ρίχνουμε στο γάλα, ομογενοποιούμε με μια μαρίζ, προσθέτουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ομογενοποιούμε και ενσωματώνουμε λίγη λίγη τη χτυπημένη κρέμα.

Προσθέτουμε στο μείγμα τα σμέουρα ολόκληρα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε κολονάτα ποτήρια. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 2 ώρες. Αραδιάζουμε στην επιφάνεια τα κομματάκια του κουραμπιέ και διακοσμούμε με φρέσκα σμέουρα που έχουμε βουτήξει ως τη μέση στη ζάχαρη και με τα φυλλαράκια δυόσμου.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.