ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

Για τη βινεγκρέτ

100 ml χυμό ροδιού

100 ml ηλιέλαιο

100 ml έ.π. ελαιόλαδο {{{ moto }}}

40 ml μηλόξιδο

1 κ.γ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα

1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ματσάκι κόλιαντρο, τα φύλλα

τους σπόρους από 2-3 ρόδια

1 μικρή ρέβα, χονδροτριμμένη

200 γρ. νούμπουλο Κέρκυρας, σε φέτες

2-3 κρητικά παξιμάδια, σπασμένα

EKTEΛΕΣΗ

Χτυπάμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο multi για αρκετά λεπτά ώστε να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το φυλάμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από το νούμπουλο. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε ξανά. Γαρνίρουμε με το νούμπουλο και σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.