ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα)

380 ml νερό

80 γρ. ρύζι αρμπόριο

600 ml φρέσκο γάλα, πλήρες

90 γρ. ζάχαρη

1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους

5 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο κρύο γάλα

30 γρ. βούτυρο αγελάδος

λίγα κόκκινα φρούτα (μούρα, βατόμουρα, μύρτιλα), για το σερβίρισμα (κατεψυγμένα
σε μεγάλα σουπερμάρκετ)

EKTEΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το νερό και βράζουμε το ρύζι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη.

Σε άλλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το ρύζι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να δέσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε σε πιάτα και στολίζουμε με τα κόκκινα φρούτα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.