από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Γλυκό ριζότο με κόκκινα φρούτα

Θυμίζει ρυζόγαλο, αλλά δεν θα το βάλουμε στο ψυγείο. Θα το σερβίρουμε αμέσως μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά
Γλυκό ριζότο με κόκκινα φρούτα
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 5 άτομα)

380 ml νερό

80 γρ. ρύζι αρμπόριο

600 ml φρέσκο γάλα, πλήρες

90 γρ. ζάχαρη

1 λουβί βανίλια Μαδαγασκάρης, τους σπόρους

5 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο κρύο γάλα

30 γρ. βούτυρο αγελάδος

λίγα κόκκινα φρούτα (μούρα, βατόμουρα, μύρτιλα), για το σερβίρισμα (κατεψυγμένα
σε μεγάλα σουπερμάρκετ)

EKTEΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το νερό και βράζουμε το ρύζι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη.

Σε άλλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το ρύζι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να δέσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε σε πιάτα και στολίζουμε με τα κόκκινα φρούτα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.








Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκολατένιο ριζότο φούρνου 
Ριζότο με μουστάρδα  
Ριζότο με αβγοτάραχο και λευκή σοκολάτα  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.