ΥΛΙΚΑ (για περίπου 20 μπάλες)

100 γρ. φέτα

120 γρ. μανούρι

120 γρ. φρέσκο ανθότυρο

220 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά ή πλήρες

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

κόκκους κόκκινου πιπεριού, σπασμένους

γλυκιά πάπρικα

καβουρντισμένο σουσάμι

μαυροκούκι

φιστίκια Αιγίνης, περασμένα από το multi

άνηθο, ψιλοκομμένο

μαϊντανό, ψιλοκομμένο

δυόσμο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ λιώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα τυριά πολύ καλά μαζί με το γιαούρτι. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πλάθουμε το μείγμα των τυριών σε μικρές μπάλες.

Σε καθαρό πάγκο εργασίας φτιάχνουμε τρεις ξεχωριστές λωρίδες απλώνοντας στη μία τα πιπέρια και την πάπρικα, στην άλλη το σουσάμι, το μαυροκούκι και τα φιστίκια Αιγίνης και στην τρίτη τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Κυλάμε επάνω τους μία μία τις μπαλίτσες. Aν θέλουμε τις περνάμε σε ξυλάκια και τις προσφέρουμε σαν γλειφιτζούρια.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.