ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
50 γρ. ελιές, απύρηνες
200 γρ. μανιτάρια, ασπρομανίταρα και πορτομπέλο, σε φέτες
2 κ.σ. μαραθόσπορο, τριμμένο
150 ml λευκό, ξηρό κρασί
600 γρ. ντοματίνια, αποφλοιωμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γρ. ταλιατέλες

EKTEΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις ελιές και τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο και έπειτα από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σε μια κατσαρόλα, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις ταλιατέλες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente, και τις σουρώνουμε. Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε αμέσως.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.