ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα) Για την κρεμα
250 γρ. ζάχαρη
11 κρόκους αβγών
1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους
100 ml κρέμα γάλακτος Για τις μαρέγκες
5 ασπράδια αβγών
1 γρ. αλάτι
3 γρ. βανιλίνη
220 γρ. ζάχαρη Κρέμα:
EKTEΛΕΣΗ
Μαρέγκες: Στον κάδο του μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανιλίνη μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε λαμαρίνα την οποία έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, μοιράζουμε κουταλιές από το μείγμα της μαρέγκας. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να χρυσαφίζουν οι άκρες.
Σε βαθύ πιάτο σερβίρουμε την κρέμα της βανίλιας και από πάνω μοιράζουμε τις μαρέγκες.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014.