ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

30 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πρέζα κόλιαντρο, σε σκόνη

500 γρ. καρότα, σε ροδέλες

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

αλάτι, πιπέρι

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου

150 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το κόλιαντρο, για να σοταριστούν για 2-3 λεπτά, χωρίς όμως να πάρουν σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τα καρότα, το ξύσμα, αλατοπίπερο και τέλος τον ζωμό. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν, για περίπου 30 λεπτά.

Περνάμε τα υλικά από το μπλέντερ, μέχρι να σχηματιστεί μια σούπα με βελούδινη υφή. Την ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκι και λίγο προτού τη σερβίρουμε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε δυνατά εκτός φωτιάς.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.