Βάζω στο μπλέντερ 400 γρ. εφτάζυμο ψωμί, μπαγιάτικο, και το χτυπάω μέχρι να μετατραπεί σε ψίχουλα. Το μεταφέρω σε μια μπασίνα και προσθέτω 200 ml αγουρέλαιο, 30 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες, 50 γρ. φιστίκια, 50 γρ. φουντούκια και 50 γρ. αμύγδαλα, σπασμένα,
2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα, 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες στο γουδί και 2 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο. Ανακατεύω πολύ καλά.

Βάζω 4 στήθη κοτόπουλου (ενωμένα ανά δύο και χωρίς πέτσα) σε ένα ταψάκι, προσθέτω
αλατοπίπερο και καλύπτω κάθε στήθος με μια παχιά στρώση μείγματος από το εφτάζυμο.

Ψήνω στον φούρνο, στους 180°C, για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων. Διαχωρίζω με ένα μαχαίρι πολύ προσεκτικά το κάθε φιλέτο από το κόκαλο και σερβίρω κατά προτίμηση με 500 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια, βρασμένο και περιχυμένο με λίγο λαδολέμονο (υλικά για 4 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.