από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Τσούρος

Τα τσούρος είναι οι ισπανικοί λουκουμάδες και φτιάχνονται με μια πολύ εύκολη ζύμη
Τσούρος
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κομμάτια)

250 ml νερό

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 κ.γ. αλάτι  

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Συνοδεύονται με ζάχαρη, σος σοκολάτας ή καραμέλας, ακόμη και με μέλι.


3 αβγά

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα  

περίπου 100 γρ. άχνη ζάχαρη, για το πασπάλισμα

περίπου 100 γρ. κανέλα σε σκόνη, για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό μαζί με το βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και με μια τρυπητή κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσουν στον πάτο, για 3-4 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις το μείγμα κρυώσει, το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το φτερό. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και κόβουμε σε στενόμακρα μπαστουνάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο να κάψει και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.




Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.