YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

30 γρ. βούτυρο αγελάδος

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος

300 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα*

120 γρ. καπνιστό χοιρινό, σε φέτες

100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 σφηνάκι λευκό γλυκό κρασί

500 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου

αλάτι

3 κλωναράκια θυμάρι, τα φυλλαράκια

500 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα, κόβουμε τα 60 γρ. του χοιρινού σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τον αρακά και το σκόρδο να σοταριστούν, για ακόμη 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 30 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι και την κρέμα και περνάμε το μείγμα από το multi μέχρι να δημιουργηθεί μια σούπα με βελούδινη υφή.

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τις υπόλοιπες φέτες του χοιρινού. Ψήνουμε στους 200 oC, για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή μαζί με μια φέτα τραγανό καπνιστό χοιρινό.

* Πωλούνται σε συσκευασίες σε κενό αέρος, στα μεγάλα σουπερμάρκετ.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.