YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

150 ml λευκό ξηρό κρασί

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

ξύσμα από 1 λεμόνι

12 αρνίσια παϊδάκια

περίπου 80 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πέστο θυμαριού

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

40 γρ. αμύγδαλα φιλέ

½ σκελίδα σκόρδο

αλάτι

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

EΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί, το θυμάρι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το ξύσμα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και βυθίζουμε τα παϊδάκια, φροντίζοντας να καλυφθούν από όλες τις πλευρές με τη μαρινάδα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2-3 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στο γκριλ. Ρίχνουμε στο multi το θυμάρι, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, λίγο αλάτι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε για να φτιάξουμε το πέστο.

Βγάζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα σκουπίζουμε. Τα λαδώνουμε, τα αλατοπιπερώνουμε, τα τοποθετούμε επάνω στη σχάρα (κάτω από την οποία έχουμε βάλει ένα ταψί με λίγο νερό) και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα μετά τα πρώτα 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά, περιχύνοντας με το πέστο θυμαριού.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014.