ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

λίγο ηλιέλαιο, για το σοτάρισμα

1 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

400 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε λωρίδες {{{ moto }}}

2 κρεμμυδάκια για στιφάδο, χονδροκομμένα

250 γρ. ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4

2 κ.σ. σόγια σος

2 κ.σ. fish sauce*

1 κ.σ. πάστα φασολιού*

2 κ.σ. ξίδι ρυζιού*

3 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσινο μέρος, χονδροκομμένα

30 φυλλαράκια κόλιαντρου

Για τη σάλτσα λάιμ

60 ml χυμό λάιμ

30 γρ. μαύρη ζάχαρη

20 ml fish sauce*

4 πράσινες πιπερίτσες τσίλι, σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα γουόκ, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο ηλιέλαιο. Ρίχνουμε το σκόρδο και, μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα κρεμμυδάκια του στιφάδου, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τη σόγια, τη fish sauce, την πάστα φασολιού, το ξίδι ρυζιού και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 3-4 λεπτά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας στο multi τον χυμό του λάιμ, τη ζάχαρη, τη fish sauce και τις πιπερίτσες.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας το κοτόπουλο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον κόλιαντρο. Συνοδεύουμε με την καυτερή σάλτσα.

* Σε έθνικ παντοπωλεία.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.