από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Κοτόπουλο τηγανητό με πάπρικα (ΗΠΑ)

Ο Γιάννης Λουκάκος το προτιμάει πανέ στο τηγάνι με τσιπς πατάτας και μπάρμπεκιου σος, όπως στην Αμερική
Κοτόπουλο τηγανητό με πάπρικα (ΗΠΑ)
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος, οινικές προτάσεις: Σίμος Γεωργόπουλος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

Για το κοτόπουλο


150 γρ. τσιπς πατάτας

5 γρ. καπνιστή πάπρικα   
Η σάλτσα μπάρμπεκιου μας δίνει την ευκαιρία να βάλουμε στο τραπέζι μας ένα μέσου βάρους γλυκόπιοτο ερυθρό όπως οι Ερατεινές Ευχές από την Κατερίνη, το Θέμα του ΚτήματοςΠαυλίδη ή το Château Julia Merlot του Κώστα Λαζαρίδη.


2 γρ. ρίγανη

40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

100 γρ. νιφάδες βρόμης

4 μπούτια κοτόπουλου, το επάνω μέρος, χωρίς το κόκαλο

αλάτι

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά, χτυπημένα

ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

750 ml ζωμό κοτόπουλου, ψυγείου

40 γρ. ζάχαρη

40 ml λευκό ξίδι

110 γρ. κέτσαπ

20 ml worcestershire sauce

5 ml σησαμέλαιο

10 ml ταμπάσκο

5 γρ. καπνιστή πάπρικα

5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

40 ml σάλτσα σόγιας

EKTEΛΕΣΗ

Βάζουμε στο multi τα τσιπς, την πάπρικα και τη ρίγανη και τα χτυπάμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με την παρμεζάνα και τη βρόμη.

Αλατίζουμε τα μπούτια του κoτόπουλου και από τις δύο πλευρές και περνάμε κάθε κομμάτι, με προσοχή, αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα, έπειτα από τα αβγά, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, από το μείγμα της βρόμης, φροντίζοντας να καλυφθούν πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Σάλτσα μπάρμπεκιου: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε μέχρις ότου μείνει το 1/3 της αρχικής του ποσότητας. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί μια καραμέλα με έντονο χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ξίδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τα υπόλοιπα υλικά (κέτσαπ, worcestershire sauce, σησαμέλαιο, ταμπάσκο, πάπρικα, σκόρδο, σάλτσα σόγιας). Ανακατεύουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνοντας τόσο ηλιέλαιο ώστε μόλις προσθέσουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, το λάδι να φτάνει ως τη μέση. Τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.







Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοτόπουλο με πέστο ρόκας (Ιταλία) 
Κοτόπουλο με μπαχαρικά και πιπεριές (Ινδία) 
Κοτόπουλο καράχι μασάλα 
Κοτόπουλο φούρνου με παστουρμά και μπίρα 
Κοτόπουλο με φασόλια χάντρες 
Κοτόπουλο με σάλτσα λάιμ (Ταϊλάνδη) 
Κοτόπουλο σε κρούστα ψωμιού 
Κοτόπουλο πανέ με πατάτες και αρωματικό γιαούρτι 
Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και μπασμάτι  
Κοτόπουλο με μανιτάρια σε σάλτσα μπίρας 
Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και μπασμάτι  
Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και μπασμάτι  
Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και μπασμάτι  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.