ΥΛΙΚΑ (για άτομα)

250 ml χυμό πορτοκαλιού

20 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού

120 γρ. κέτσαπ

140 γρ. σόγια

175 ml νερό

40 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες

20 γρ. σκόρδο, κομμένο σε φέτες

έ.π. ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα

4 χοιρινές μπριζόλες, 250 γρ. η καθεμία, από τον λαιμό

10 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού, την κέτσαπ, τη σόγια, το νερό, το τζίντζερ και το σκόρδο. Βυθίζουμε τις μπριζόλες στη μαρινάδα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι – κατάλληλο και για φούρνο – σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Προσθέτουμε λίγη μαρινάδα στο τηγάνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα στον φούρνο, στους 180°C, για περίπου 12-15 λεπτά.

Σουρώνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα μέσα σε ένα κατσαρολάκι και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το κορν φλάουρ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί και να δημιουργηθεί μια σάλτσα, με την οποία θα συνοδεύσουμε τις μπριζόλες.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.