ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Για το πέστο ρόκας

1 ματσάκι ρόκα, καθαρισμένη και πλυμένη

3 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ

1 σκελίδα σκόρδο

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη {{{ moto }}}

50 γρ. πεκορίνο, τριμμένο

70 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το κοτόπουλο

4 στήθη κοτόπουλου, 200-250 γρ. το καθένα (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τα ανοίξει σαν τσέπη)

100 γρ. τυρί σκαμόρτσα, καπνιστή, σε μπαστουνάκια

8-12 φύλλα φασκόμηλου

8 φέτες προσούτο Πάρμας

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

8 ροδέλες ντομάτας

120 γρ. baby άγρια ρόκα, τα φύλλα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Πέστο ρόκας: Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και τα πολτοποιούμε. Από το πέστο αυτό θα χρειαστούμε 4 κουταλιές της σούπας.

Με τα μπαστουνάκια του τυριού γεμίζουμε τα στήθη. Τα σκεπάζουμε με τα φύλλα του φασκόμηλου και τα τυλίγουμε, ώστε να κλείσουν, με τις φέτες του προσούτο. Αν θέλουμε, στερεώνουμε και με οδοντογλυφίδες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές, ώστε να πάρει χρώμα, για λίγα λεπτά. Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά.

Σερβίρουμε βάζοντας στη βάση κάθε πιάτου από 2 ροδέλες ντομάτας, από πάνω το κοτόπουλο, γύρω γύρω τα φύλλα της ρόκας, ελαφρώς ραντισμένα με ελαιόλαδο και αρτυμένα, και τέλος, επάνω στο κοτόπουλο, το πέστο ρόκας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.