ΥΛΙΚΑ (για 1 σάντουιτς)

50 γρ. ανθότυρο

1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

2 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένα

1 μικρή μπαγκέτα πολύσπορου ψωμιού

2 φύλλα κόκκινης λόλας

3 φέτες καπνιστού σολομού

1 αβοκάντο, σε φέτες

1/4 κόκκινη πιπεριά, σε λεπτά μπαστουνάκια

4-5 φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο multi το ανθότυρο με το γιαούρτι, λίγο αλατοπίπερο και τον χυμό του λεμονιού. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε την μπαγκέτα στη μέση και αλείφουμε και τις δύο φέτες με το μείγμα τυριού – γιαουρτιού.

Απλώνουμε στη μία φέτα σε στρώσεις τα φύλλα της λόλας, τον σολομό, το αβοκάντο, την πιπεριά και τα φύλλα του δυόσμου και κλείνουμε με την άλλη.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.