YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

½ ποτήρι έ.π. ελαιόλαδο

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και χονδροκομμένο

150 γρ. ρύζι parboiled

1 συσκευασία ζωμό λαχανικών, ψυγείου

1 ματσάκι καυκαλήθρες, καθαρισμένες

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στη φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα υγρά του.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, τον ζωμό και τις καυκαλήθρες. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.

Σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον άνηθο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι μέχρι να σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.