ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

200 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κοτόπουλο, σε μικρές μερίδες

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

200 ml λευκό κρασί

600 γρ. φρέσκα φασόλια χάντρες

3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κλωνάρια σέλινο, σε κομμάτια

1 αστεροειδή γλυκάνισο

αλάτι, πιπέρι

1 λίτρο ζωμό κότας, σπιτικό ή ψυγείου

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

EKTEΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, ώσπου να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε συνεχώς, ώσπου να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βάζουμε τις χάντρες, τις ντομάτες, το σκόρδο, το σέλινο και τον γλυκάνισο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τον ζωμό, ώστε να καλύψει το φαγητό, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μέτριο και μαγειρεύουμε ώσπου το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ζωμό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.