ΥΛΙΚΑ (για 4-8 άτομα)

4 μήλα Ζαγοράς Πηλίου

750 ml λευκό γλυκό κρασί Σάμου

750 ml νερό

650 γρ. ζάχαρη

1 γρ. κρόκο Κοζάνης και λίγες ίνες επιπλέον, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το κρασί, το νερό, τη ζάχαρη, τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Τακτοποιούμε τα μήλα όρθια στην κατσαρόλα και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν, για περίπου 30 λεπτά.

Βγάζουμε τα μήλα με τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 15 λεπτά έως ότου δημιουργηθεί ένα σιρόπι. Σερβίρουμε τα μήλα σε βαθιά πιατέλα, περιχύνοντας με όσο σιρόπι θέλουμε και γαρνίροντας με ίνες σαφράν.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.