ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί)

600 γρ. κολοκύθια, χονδροτριμμένα και στυμμένα

3 πατάτες, καθαρισμένες, χονδροτριμμένες και στυμμένες

½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους

200 γρ. ανθότυρο, τριμμένο

200 γρ. φέτα, τριμμένη

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 αβγά

3 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι

1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

100 γρ. καλαμποκάλευρο

½ φακελάκι σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες. Προσθέτουμε τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, το ανθότυρο, τη φέτα, το αλεύρι, τα αβγά, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί, πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Ρίχνουμε βροχηδόν το σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.