ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

1½ κιλό κοτόπουλο, σε κομμάτια, χωρίς κόκαλα

40 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

250 ml έ.π. ελαιόλαδο

6-8 ντομάτες, τριμμένες

3-4 πράσινες καυτερές πιπερίτσες, σε ροδέλες {{{ moto }}}

αλάτι

45 γρ. καράχι μασάλα, μείγμα μπαχαρικών (σε παντοπωλεία με έθνικ προϊόντα)

2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

Για τη σαλάτα

2 κρεμμύδια, σε φέτες

χονδρό αλάτι

2 ντομάτες, σε μικρές φέτες

4 αγγούρια, σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε 2 φλ. νερό, το κοτόπουλο και το τζίντζερ και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να μείνει στην κατσαρόλα περίπου 1 φλ. ζωμός.

Σε άλλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο μαζί με το ζουμί του και τις καυτερές πιπερίτσες. Αλατίζουμε, ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών, σκεπάζουμε με καπάκι, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά. Καθώς ανακατεύουμε, προσέχουμε να μη διαλυθούν οι πιπερίτσες, διότι θα γίνει πολύ καυτερό το φαγητό.

Ετοιμάζουμε τη σαλάτα: Πασπαλίζουμε τις φέτες των κρεμμυδιών με χονδρό αλάτι και τις ξεπλένουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις ντομάτες και το αγγούρι, ανακατεύουμε, αλατίζουμε και περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε το κοτόπουλο, πασπαλίζοντας με τον κόλιαντρο, και συνοδεύουμε με αραβικές πίτες και τη δροσιστική σαλάτα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.