ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

έ.π. ελαιόλαδο, για το σοτάρισμα και το τηγάνισμα

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

400 γρ. παστό μπακαλιάρο, χωρίς την πέτσα, ξαρμυρισμένο και ξεψαχνισμένο

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 ml νερό

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

πιπέρι

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι, σε 1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει, και το αφήνουμε στην άκρη να χλιάνει.

Το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψάρι, το αλεύρι, το νερό, το μπέικιν πάουντερ, πιπέρι και, αν θέλουμε, τον άνηθο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ώσπου να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε ποσότητα από το μείγμα στο μέγεθος που θέλουμε μέσα στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ώσπου οι κροκέτες να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.