ΥΛΙΚΑ (για 1 σάντουιτς)

2 φέτες πολύσπορο ψωμί

½ στήθος κοτόπουλου, βρασμένο

5-6 φλοίδες γραβιέρας Νάξου

1 αβγό, βραστό, σε ροδέλες

2-3 φύλλα ρόκας, χονδροκομμένα

Για τη σος γιαουρτιού

2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά

½ παντζάρι, βρασμένο και τριμμένο

1-2 κλωναράκια μαϊντανό, τα φύλλα, ψιλοκομμένα

1 κ.γ. έ.π. ελαιόλαδο

½ σκελίδα σκόρδο, τριμμένη (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σος γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το παντζάρι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το αλατοπίπερο, ώστε να σχηματιστεί ένα μείγμα.

Με αυτό το μείγμα αλείφουμε και τις 2 φέτες του ψωμιού. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το στήθος του κοτόπουλου και τις τοποθετούμε επάνω στη μία φέτα του ψωμιού. Προσθέτουμε λίγη ακόμη σος, το τυρί, το αβγό και τη ρόκα και κλείνουμε με την άλλη φέτα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.