YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

½ ποτήρι κρασιού έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, τριμμένο

500 γρ. κιμά από λάπα

250 ml χυμό ντομάτας

200 γρ. ντομάτα, κονκασέ

2 κ.γ. ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

4-5 γαριφαλόκαρφα

ξυλάκια κανέλας

αλάτι, πιπέρι

300 γρ. αρακά, κατεψυγμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Ρίχνουμε τον χυμό της ντομάτας, το κονκασέ, τη ζάχαρη και 1½ ποτήρι νερό.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα γαριφαλόκαρφα και την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30-40 λεπτά, προσθέτοντας νερό, όταν χρειάζεται. Δέκα λεπτά πριν από το τέλος, ρίχνουμε τον αρακά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί. Προτού σερβίρουμε, αφαιρούμε την κανέλα και τα γαριφαλόκαρφα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.