ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

Για τα καραμελωμένα καρύδια

30 ml νερό

100 γρ. ζάχαρη

200 γρ. καρύδια

Για το σεμιφρέντο

5 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

160 γρ. ζάχαρη

200 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες

250 γρ. μασκαρπόνε

240 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας, χονδροκομμένα και λίγα επιπλέον για τη γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καραμελωμένα καρύδια: Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα μέχρι να καραμελώσουν.

Σεμιφρέντο: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μαζί με τα 120 γρ. της ζάχαρης μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Βάζουμε τη μαρέγκα σε ένα μπολ και την αφήνουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε τις μπανάνες στο multi μέχρι να γίνουν πουρές. Τις μεταφέρουμε σε μια μεγάλη μπασίνα την οποία τοποθετούμε στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε καλά τον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα των αβγών μέσα στην μπασίνα με τον πουρέ μπανάνας και ανακατεύουμε με απαλές, κυκλικές κινήσεις.

Βγάζουμε τη μαρέγκα από το ψυγείο και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και η μαρέγκα. Τέλος, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε τα καραμελωμένα καρύδια και τα μπισκότα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για να παγώσουν. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένο μπισκότο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.