από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Φασολάκια με καρύδια και ξινομυζήθρα

Πριν από το μαγείρεμα καθαρίζουμε τα φασολάκια περιμετρικά, ώστε να απομακρυνθούν οι ίνες που είναι σαν κλωστή, και κόβουμε τις άκρες τους
Φασολάκια με καρύδια και ξινομυζήθρα
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, εκτέλεση συνταγής: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

αλάτι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

500 γρ. φρέσκα φασολάκια, μπαρμπούνια   
Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ξινομυζήθρα με ανθότυρο, κατίκι Δομοκού ή τριμμένη φέτα.


100 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό

130 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα

1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένο

80 γρ. ξινομυζήθρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει.

Προσθέτουμε τα φασολάκια και τον ζεστό ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα καρύδια, το σχοινόπρασο και τον δυόσμο. Μοιράζουμε από πάνω την ξινομυζήθρα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.

 







Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φασολάκια με πατάτες 
Τραγανά φασολάκια µε ντιπ γιαουρτιού 
Φασολάκια με κατίκι και λουκάνικο 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.