ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. baby σπανάκι, σε κομμάτια

250 γρ. μαρούλι, σε κομμάτια

150 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο*

150 γρ. ανθότυρο, χονδροτριμμένο

150 γρ. ρώγες κόκκινου σταφυλιού, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένες στα 2

2 κ.σ. εστραγκόν, τα φύλλα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ

1 κ.σ. απαλή μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι

30 ml ξίδι

80 ml πετιμέζι

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ, βάζοντας σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και το ξίδι. Τα ανακατεύουμε με το σύρμα, προσθέτουμε το πετιμέζι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε ελαφρώς μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη σάλτσα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, το μαρούλι, το κουκουνάρι, το ανθότυρο και το σταφύλι. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά, ώστε να απλωθεί παντού. Γαρνίρουμε με το εστραγκόν και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

* Πώς καβουρντίζουμε το κουκουνάρι:Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ρίχνουμε τους κουκουναρόσπορους και ζεσταίνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.