ΥΛΙΚΑ (για περίπου 80-100 μπισκότα)

140 γρ. βούτυρο

120 γρ. ζάχαρη άχνη

1 αβγό

2 κρόκους αβγού

100 γρ. κεράσια γλασέ (έτοιμα στα σουπερμάρκετ), περασμένα από το multi

240 γρ. μαλακό αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το αβγό και τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Ρίχνουμε τα κεράσια και το αλεύρι και χτυπάμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε 2-3 λαμαρίνες με λαδόκολλα και βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Με τη βοήθειά της ρίχνουμε μικρές ποσότητες ζύμης στις λαμαρίνες, σχηματίζοντας μπισκότα. Αν δεν έχουμε σακούλα, μπορούμε να σχηματίσουμε μπισκότα της αρεσκείας μας είτε με τη βοήθεια κουπ πατ είτε με τα χέρια μας. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα βάζουμε σε γυάλινα δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014.