από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Κοτόπουλο με κρούστα από μαγιονέζα και παρμεζάνα

Τα παναρισμένα φιλέτα φούρνου δεν απορροφούν λάδι όπως γίνεται όταν τηγανίζονται και δεν χρειάζονται αλάτι, διότι το τυρί που χρησιμοποιούμε είναι αλμυρό
Κοτόπουλο με κρούστα από μαγιονέζα και παρμεζάνα
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

150 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

220 γρ. έτοιμη μαγιονέζα

5 γρ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (600 γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, τη μαγιονέζα και το θυμάρι.

Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα αλείφουμε με το μείγμα της μαγιονέζας και τα ψήνουμε, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.



Συνταγές περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοτόπουλο µε γλυκόξινη σάλτσα 
Κοκκινιστό κοτόπουλο με μπάμιες 
Κοτόπουλο με εσπεριδοειδή και βότανα 
Κοτόπουλο στον φούρνο με σκόρδα και λεμόνια 
Ταούκ κιοκσού (Τουρκία) 
Κοτόπουλο με πέστο ρόκας (Ιταλία) 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.