ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 τηγανίτες)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΝΙΤΑ

300 ml νερό

3 ξυλάκια κανέλας

50 γρ. μέλι

200 γρ. ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

280 ml νερό

3 γρ. αλάτι

ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό, την κανέλα, το μέλι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Σουρώνουμε και βάζουμε στην κατάψυξη.

Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το νερό και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος χυλός. Αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και με τη βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε λίγο λίγο από τον χυλό. Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι οι τηγανίτες να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε τις τηγανίτες γαρνίροντας με μερικές κουταλιές από τη γρανίτα, την επιφάνεια της οποίας έχουμε προηγουμένως ξύσει με ένα πιρούνι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.