ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

2 μελιτζάνες φλάσκες

2 κολοκυθάκια

2 πατάτες

2 πιπεριές κέρατο

4 ώριμες ντομάτες, σε μικρούς κύβους

1 κρεμμύδι, σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

1 φλ. νερό

αλάτι και πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τις πιπεριές κέρατο σε ισομεγέθεις ροδέλες πάχους 1,5 εκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και βάζουμε το ταψί να ζεσταθεί, για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και αραδιάζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πατάτες, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε το ταψί με μια λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν από το τέλος, αφαιρούμε τη λαδόκολλα ώστε το φαγητό να πάρει ωραίο χρώμα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.