ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1 συσκευασία Μπάμιες extra 450+150 γρ. δώρο Μπάρμπα Στάθης
600 γρ. φιλέτα παστού μπακαλιάρου
1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
3 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
300 γρ. Κλασικός συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Μπάρμπα Στάθης
1 κ.σ. πελτέ
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κόβουμε σε μερίδες τον μπακαλιάρο και τον ξαρμυρίζουμε από το προηγούμενο βραδύ, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.
2 Σε πλατιά κατσαρόλα, σε μετρία φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε τις μπάμιες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαδιόνταν, τον χυμό ντομάτας και τον πελτέ διαλυμένο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά
3 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στο κέντρο του ταψιού. Μοιράζουμε γύρω γύρω τις μπάμιες με τη σάλτσα. Προσθέτουμε 1 φλ. νερό και ψήνουμε ώσπου το φαγητό να μείνει μονό με το λαδί του.
H παρουσίαση δημοσιεύτηκε στο τεύχος 86 του περιοδικού ΒΗΜΑ GOURMET.