ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 συσκευασία Μπάμιες extra 450+150 γρ. δώρο Μπάρμπα Στάθης

600 γρ. φιλέτα παστού μπακαλιάρου

1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης

3 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης

1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο

3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης

300 γρ. Κλασικός συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Μπάρμπα Στάθης

1 κ.σ. πελτέ

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Κόβουμε σε μερίδες τον μπακαλιάρο και τον ξαρμυρίζουμε από το προηγούμενο βραδύ, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.

2 Σε πλατιά κατσαρόλα, σε μετρία φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε τις μπάμιες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαδιόνταν, τον χυμό ντομάτας και τον πελτέ διαλυμένο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά

3 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στο κέντρο του ταψιού. Μοιράζουμε γύρω γύρω τις μπάμιες με τη σάλτσα. Προσθέτουμε 1 φλ. νερό και ψήνουμε ώσπου το φαγητό να μείνει μονό με το λαδί του.

H παρουσίαση δημοσιεύτηκε στο τεύχος 86 του περιοδικού ΒΗΜΑ GOURMET.