ΥΛΙΚΑ (για 2 βάζα των 500 ml)

1 κιλό λευκό σταφύλι χωρίς κουκούτσια, µόνο τις ρώγες

900 γρ. ζάχαρη

100 ml νερό

5 φύλλα αρµπαρόριζας

χυµός από ½ λεµόνι

100 γρ. αµύγδαλα, ασπρισµένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα βάζουµε τα σταφύλια, τη µισή ποσότητα ζάχαρης, το νερό και την αρµπαρόριζα. Βράζουµε για περίπου 30 λεπτά, αποσύρουµε από τη φωτιά και αφήνουµε το µείγµα να ξεκουραστεί σε θ.δ. για 8-10 ώρες.

Προσθέτουµε την υπόλοιπη ζάχαρη και βράζουµε πάλι µέχρι να δέσει το σιρόπι. Αφαιρούµε την αρµπαρόριζα και προσθέτουµε τον χυµό λεµονιού και τα αµύγδαλα. Ανακατεύουµε απαλά, γεµίζουµε αποστειρωµένα βάζα* και διατηρούµε σε δροσερό µέρος.

*Αποστείρωση βάζων: Πλένουµε πολύ καλά τα βάζα και τα καπάκια µε ζεστό νερό, τα τοποθετούµε όλα ανάποδα σε ταψί στρωµένο µε µια πετσέτα και τα αφήνουµε στον φούρνο στους 100°C, µέχρι να στεγνώσουν.