ΥΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ.)

250 ml ηλιέλαιο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του ταψιού

200 ml χυμός πορτοκαλιού

250 ml νερό

15 γρ. κανέλα, σε σκόνη

ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα

220 γρ. ζάχαρη

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

5 γρ. μαγειρική σόδα

600 γρ. μαλακό αλεύρι και λίγο επιπλέον για το ταψί

100 γρ. μαύρες σταφίδες

σουσάμι, για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υγρά υλικά μαζί με τα αρωματικά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μπέικιν παόυντερ, τη σόδα και το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία, ομοιογενής ζύμη. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με λάδι το ταψί και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί και πασπαλίζουμε την πίτα με το σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Είναι έτοιμη όταν μπήγοντας ένα μαχαίρι στην πίτα αυτό βγαίνει στεγνό.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.