ΥΛΙΚΑ
1 αφράτη ζύμη Pillsbury
3 φέτες φρέσκο ανανά, σε κομματάκια
4-5 φέτες ζαμπόν (μπούτι), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
220 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 μικρή, ώριμη ντομάτα, σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για την επάλειψη του ταψιού
1 κ.σ. καλαμποκάλευρο, για το πασπάλισμα του ταψιού
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
5-6 κ.σ. χυμό ντομάτας ή βάση για σάλτσα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
3-4 φύλλα βασιλικού
1 πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 30 εκ. και το πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο. Στρώνουμε τη ζύμη Pillsbury στο ταψί και απλώνουμε τη σάλτσα στην επιφάνειά της.
2 Προσθέτουμε τα κομματάκια του ανανά και το ζαμπόν. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η πίτσα.