ΥΛΙΚΑ

1 αφράτη ζύμη Pillsbury

3 φέτες φρέσκο ανανά, σε κομματάκια

4-5 φέτες ζαμπόν (μπούτι), κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

220 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 μικρή, ώριμη ντομάτα, σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για την επάλειψη του ταψιού

1 κ.σ. καλαμποκάλευρο, για το πασπάλισμα του ταψιού

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

5-6 κ.σ. χυμό ντομάτας ή βάση για σάλτσα

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

3-4 φύλλα βασιλικού

1 πρέζα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 30 εκ. και το πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο. Στρώνουμε τη ζύμη Pillsbury στο ταψί και απλώνουμε τη σάλτσα στην επιφάνειά της.

2 Προσθέτουμε τα κομματάκια του ανανά και το ζαμπόν. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η πίτσα.