ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε µπουκιές Αγροικία

1 φλ. σησαµέλαιο, για το τηγάνισµα

500 γρ. ρύζι Νυχάκι Θεσσαλονίκης, για το σερβίρισµα Terranea

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1 κονσέρβα ανανά

(400 γρ.)

2 κ.σ. σησαµέλαιο

1 κρεµµύδι, σε µικρά καρέ

1 πράσινη πιπεριά, σε λωρίδες

1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες

1 κίτρινη πιπεριά, σε λωρίδες

1 συσκευασία baby καλαµπόκια

16 ντοµατίνια, κοµµένα στη µέση

1 φλ. ζάχαρη

4 κ.σ. λευκό ξίδι

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. κέτσαπ Kania

½ κ.γ. τζίντζερ, τριµµένο

1 κ.σ. κορν φλάουρ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

6 κ.σ. αλεύρι Rivercote

½ φλ. κορν φλάουρ

2 κ.γ. µπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. ζάχαρη

1 φλ. κρύο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Στραγγίζουµε και κόβουµε σε µπουκιές τον ανανά. Κρατάµε στην άκρη τον χυµό του. Σε ένα βαθύ τηγάνι,
σε µέτρια φωτιά, ζεσταίνουµε το σησαµέλαιο και σοτάρουµε το κρεµµύδι. Οταν γυαλίσει, ρίχνουµε τις πιπεριές, τα καλαµπόκια και τα ντοµατίνια.

2 Προσθέτουµε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας,το κέτσαπ και το τζίντζερ. Μαγειρεύουµε για 2 λεπτά.
Διαλύουµε το κορν φλάουρ στον χυµό του ανανά.

Τα προσθέτουµε στη γλυκόξινη σάλτσα και βράζουµε για 3 λεπτά, µέχρι να δέσει ελαφρώς.

3 Αναµειγνύουµε όλα τα υλικά για το κουρκούτι και ανακατεύουµε µέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Βουτάµε το κοτόπουλο στο κουρκούτι, το στραγγίζουµε και το τηγανίζουµε στο σησαµέλαιο µέχρι να ροδίσει. Σερβίρουµε µε τη γλυκόξινη σάλτσα και το ρύζι νυχάκι.