ΥΛΙΚΑ

1 αφράτη ζύμη Pillsbury

αλάτι

4 μανιτάρια button, σε φέτες

1 κολοκυθάκι, σε λεπτές, μακρόστενες φέτες

1 πράσινη πιπεριά, σε φαρδιά μπαστουνάκια

3-4 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο

5 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

200 γρ. ανθότυρο, τριμμένο

4-5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

2 κ.σ. ελιές, σε φέτες, καλά στραγγισμένες

1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για την επάλειψη του ταψιού και το γκριλ

1 πρέζα ρίγανη

1 κ.σ. καλαμποκάλευρο, για το πασπάλισμα του ταψιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Αλείφουμε μια γκριλιέρα με λίγο ελαιόλαδο και την προθερμαίνουμε. Αλατίζουμε και ψήνουμε τα λαχανικά (μανιτάρια, κολοκυθάκι, πιπεριά) μέχρι να μαλακώσουν.

2 Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι 30 εκ. και το πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο. Βάζουμε τη ζύμη Pillsbury στο ταψί και απλώνουμε τη σάλτσα πέστο στην επιφάνειά της.

3 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Απλώνουμε τα ψητά λαχανικά, πασπαλίζουμε με το ανθότυρο και την παρμεζάνα και προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις ελιές. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να ροδίσει η πίτσα.

Η παρουσίαση δημοσιεύτηκε στο τεύχος 88 του περιοδικού BHMA GOURMET.