ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

1 µελιτζάνα, σε µικρούς (σε µέγεθος ζαριού) κύβους

αλάτι και πιπέρι

60 ml έ.π. ελαιόλαδο

500 γρ. πένες ολικής αλέσεως

1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες

3 σκελίδες σκόρδου

250 γρ. φιλέτα αντσούγιας

50 γρ. κάππαρη

500 γρ. ντοµάτες ποµοντόρι, ψιλοκοµµένες

5 γρ. ζάχαρη

½ µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

Για την κρέµα

300 γρ. µαλακή µυζήθρα

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

5 γρ. ζάχαρη

αλάτι και πιπέρι

5 σταγόνες ταµπάσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουµε τα κυβάκια της µελιτζάνας και τα σοτάρουµε στο τηγάνι µε λίγο από το ελαιόλαδο. Μόλις µαλακώσουν, τα βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουµε στην άκρη.

Βράζουµε τα ζυµαρικά σε αλατισµένο νερό, σύµφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente.

Ετοιµάζουµε την κρέµα του τυριού βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα µπολ και ανακατεύοντας, ώστε να σχηµατιστεί ένα ρευστό οµοιογενές µείγµα. Αν χρειαστεί, προσθέτουµε ελάχιστο νερό και ανακατεύουµε ξανά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουµε το κρεµµύδι, τις πιπερίτσες, το σκόρδο και τις αντσούγιες και σοτάρουµε µέχρι οι τελευταίες να λιώσουν. Προσθέτουµε την κάππαρη, τις ντοµάτες και τη ζάχαρη και χαµηλώνουµε τη φωτιά. Σιγοβράζουµε για περίπου 10 λεπτά. Λίγο πριν από το τέλος ρίχνουµε τη µελιτζάνα και τον µαϊντανό και αλατοπιπερώνουµε. Μαγειρεύουµε για άλλα 2-3 λεπτά, προσθέτουµε τις πένες, αφού προηγουµένως τις σουρώσουµε, και ανακατεύουµε.

Σερβίρουµε µε µια κουταλιά από το µείγµα τις φρέσκιας µυζήθρας στην κορυφή.

*Αν δεν σας αρέσουν τα καυτερά, παραλείψτε τις πιπερίτσες και το ταµπάσκο.